Warning: Use of undefined constant REQUEST_URI - assumed 'REQUEST_URI' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/httpd/www/mapi.hu/html/mapi40/wp-content/themes/Divi-Child/functions.php on line 73

Warning: tempnam(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/home/httpd/www/mapi.hu/html) in /home/httpd/www/mapi.hu/html/mapi40/wp-content/themes/Divi-Child/functions.php on line 91

Warning: fopen(): Filename cannot be empty in /home/httpd/www/mapi.hu/html/mapi40/wp-content/themes/Divi-Child/functions.php on line 92

Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, bool given in /home/httpd/www/mapi.hu/html/mapi40/wp-content/themes/Divi-Child/functions.php on line 93
mapi40.hu | Ipar 4.0 átalakulás program felméréstől a pályára állításig

DIGITÁLIS ÁTALAKULÁS PROGRAM

Az ipar – nem csak a gyártás, hanem a kapcsolódó területek: a beszerzés, logisztika, humán erőforrás menedzsment egyaránt – forradalmi átalakuláson megy keresztül. Az átfogó néven IPAR 4.0-nak nevezett folyamat drasztikusan képes növelni a vállalatok termelékenységét, Magyarországon is több mint 1 százalékkal gyorsíthatja a gazdasági növekedést. A vállalkozások rugalmasan lesznek képesek reagálni a kis szériás vagy egyedi vevői igényekre, növelni tudják megrendelőik elégedettségét jobb termékek és szolgáltatások nyújtásával, megvalósíthatják a teljes termelési értéklánc integrációját és a termékek teljes életciklusát lefedő nyomon követését. A hatékonyabban szervezett K+F folyamatok gyorsabb piacra lépést, a digitális értékesítési eszközök pedig azonnali vevői visszajelzést tesznek lehetővé.

A beszállítók–termelés–logisztika–vevők valós idejű kapcsolata alapvetően új megközelítést vár el a horizontális integrációban részt vevő szereplőktől, függetlenül azok méretétől vagy földrajzi elhelyezkedésétől. A tény, hogy a technológia fejlődése által minden mérhető és szinte azonnal visszamérhető, hatalmas lehetőségeket rejt magában a költségek csökkentése és a bevételek növelése terén egyaránt, ugyanakkor soha nem látott versenyhelyzet kialakulását eredményezi már a következő néhány évben is. Most válik igazán aktuálissá a régi mondás: aki kimarad, az lemarad.

Mindamellett, hogy az innováció középpontjában a technológia áll, az emberek a változásoknak és a vállalat sikerének kritikus elelmei lesznek még sokáig. A vezetők elkötelezettsége, a beosztottak nyitottsága, a szervezet rugalmassága mind olyan kritikus tényezők, amelyek a sikeres digitális transzformáció alapját biztosíthatják, de egyben legnagyobb kockázatát is jelentik. Felmérések szerint Nyugat-Európában az érinett vállalatok több mint 60%-a vállalati kultúra hiányát látja a digitális transzformáció legnagyobb akadályának. Hazai kutatások a szakképzett munkaerő hiányát és digitális írástudatlanságot jelölik meg a legfontosabb gátló tényezőnek. Nem elég tehát a legfejlett technológiai megoldásokban vagy az ezek beszerzéséhez szükséges források előteremtésében gondolkodni!
A kulcstényező az ember.

Ipar 4.0 átalakulás | MAPI 4.0 vállalkozásfejlesztési tanácsadás
Ipar 4.0 átalakulás | MAPI 4.0 vállalkozásfejlesztési tanácsadás

Az IPAR 4.0 nem cél, hanem eszköz. Eszköz, mellyel egy vállalkozás az élesedő versenyben hatékonyan tud harcba szállni a vevők megszerzése, az alacsonyabb költségek és a növekvő bevételek érdekében. A vállalkozás vezetésének konkrét, határozott vízióval kell rendelkeznie. Hol tartunk most – hová akarunk eljutni? A megfogalmazott cél tudatában elengedhetetlen egy konzisztens, az IPAR 4.0 minden elemére kiterjedő stratégia megalkotása. A stratégiának ki kell terjednie a technológiai szempontokon túl a szervezettel, a vezetéssel, a folyamatokkal és a humán fejlesztéssel kapcsolatos, a transzformáció szempontjából szintén kritikus kérdésekre is. A nem hatékony, hibás, stb. folyamatok és rendszerek digitalizálása ugyan digitalizált, de továbbra is rossz folyamatokat és rendszereket fog eredményezni. A negyedik ipari forradalom által formált környezetben csak a kiemelkedően rugalmas, nyitott és agilis szervezetek tudják kihasználni a digitális forradalomban rejlő hatalmas növekedési potenciált.

A 15 éves vállalkozásfejlesztési tapasztalattal rendelkező MAPI Csoport abban támogatja partnereit, hogy az IPAR 4.0 technológiai változásait egy jól megalapozott stratégia alapján, felkészült és elkötelezett vezetők segítségével, az érintett munkavállalók bevonásával, az átalakulásra nyitott szervezeti kultúrával és valóban hatékonyabb termelési folyamatok mellett kezdjék meg és vigyék végig. Célunk, hogy a digitális transzformáció tapasztalatainak felhasználásával felkészítsük partnereinket a várható nehézségekre, így biztosítva a jellemző kudarcokozó csapdák, a vonzónak és egyszerűnek tűnő, de valójában soha meg nem térülő technológiai beruházások elkerülését, azaz szervezeti-, HR- és technológiai szempontból egyaránt sikeres projektek megvalósítását.

A minden vállalkozás számára alapot jelentő IPAR 4.0 képzéseink során a vállalkozások döntéshozói, vezetői vagy specialistái átfogó képet kapnak a negyedik ipari forradalom területeiről, lehetőségeiről, aktuális kérdéseiről. Megismertetjük a résztvevőkkel az elérhető megoldásokat, legjobb gyakorlatokat, csakúgy, mint az átalakulásban rejlő veszélyeket, mások által már megtapasztalt kockázati tényezőket. A képzések célja ugyanakkor nem titkoltan egyfajta szemléletformálás is, mivel hisszük, hogy eredményes digitális transzformációs projekteket csak a területhez megfelelő nyitottsággal közelítő résztvevőkkel lehet megvalósítani.

Szakértőink a szervezetek minden szegmensére kiterjedő felmérés keretében személyesen térképezik fel a vállalkozások IPAR 4.0 érettségi szintjét. Strukturáltan felmérjük az érintett munkavállalók kompetenciáit az IPAR 4.0 nyomán megváltozó igények fényében és komplett képzési tervet dolgozunk ki a szükséges fejlesztések megvalósítására. Segítjük a menedzsmentet a változás kommunikációjában, a nélkülözhetetlen dolgozói elkötelezettség kialakításában. A lehetőségek és a veszélyek azonosítása révén támogatást nyújtunk a vállalati célok tisztázásához és az üzleti stratégia kialakításához az IPAR 4.0 elvárásaival összhangban. Felmérjük a szervezeti struktúrát és kultúrát az elvárt rugalmasság és agilitás szempontjából. Amennyiben a hatékony transzformáció érdekében szükséges, úgy közreműködünk a megfelelő szervezeti forma kialakításában, az átalakítás végigvitelében, innovatív és támogató szervezeti kultúra felépítésében.

VÁLTOZÁSKEZELÉS A DIGITÁLIS TRANSZFORMÁCIÓ SORÁN

Ipar 4.0 átalakulás | MAPI 4.0 vállalkozásfejlesztési tanácsadás

Célunk, hogy a termelékenység növekedése együtt járjon a munkavállalói elégedettség növekedésével (például rugalmas munkahelyek kialakítása, egyénre szabott képzési programok vagy komplex teljesítményértékelő rendszerek kidolgozása révén), amelyek összességében már rövid távon is a versenyképesség mérhető és fenntartható növekedését eredményezik.

A humán- és szervezetfejlesztési változások mellett kiterjedt partneri hálózatunkon keresztül az IPAR 4.0 minden technológiai szegmensében segítünk megtalálni ügyfeleinknek a számukra legjobb megoldást megvalósító beszállítót, legyen szó ipari automatizálásról, big data analízisről vagy kiterjesztett valóságot használó, prediktív karbantartást biztosító megoldásokról.

A NEGYEDIK IPARI FORRADALOM MÁR ITT VAN,

NE MARADJON LE RÓLA!